torstai 14. elokuuta 2014

Joskus äänekäs meuhkaaminen kannattaa (aina)

Oletko olemassa jos kukaan ei kuule tai näe?
"Onneks olkoon. Sun blogi konkretisoitu just äsken Ylen aamu tvssä. Rane oli haastattelussa ja toi alkaa olemaan viimenen niitti sille, et Aurinkoon tärähtää kovaa. Ja tuleva lätty kans. Sun kirjotuksella oli kiistatta iso vetoapu."
Tällaisen kommentin sain tänä aamuna eräältä Facebook-ystävältäni yksityisviestinä  pyytämättä ja täytenä yllätyksenä.

On kulunut kahdeksan päivää aikaa siitä, kun julkaisin keskiviikko-aamuna 6. elokuuta 2014 kirjoituksen tässä blogissa otsikolla "Kannattaako musiikista kirjoittaminen enää?" Yllätyksekseni siitä on muodostunut tämän blogin luetuin teksti reilulla 37 000 kilkkauksellaan.

Siinä pohdin kirjoittamisen mielekkyyttä, jos tekstit kaikuvat kuuroille korville ja sokeille silmille tyhjyyteen, kun monikansallisten levy-yhtiöiden isot nimet varastavat kaiken mediahuomion.

Kirjoituksessani toin esille myös konkreettisen tapauksen elävästä elämästä siteeratessani parisen viikkoa aiemmin käymään Facebook-keskustelua Atomirotta-yhtyeen kitaristin Rane Raitsikan kanssa, jonka uuden bändin ensisingleä Aurinkoon oli tarjottu radioihin soitettavaksi.

– Radiot ei kuulemma haluu oikeen soittaa sitä. "Hyvä biisi, ite tykkään ja kuuntelen, mut ei voi laittaa soittolistalle, koska siinä lauletaan pankkiryöstöistä." Funtsaa, Härmässä ei saa edes kertoo tarinoita, Rane päivitteli.

Totesin, että Atomirotan kannattaisi levyttää Warnerin kaltaiselle isolle levy-yhtiölle, niin silloin varmasti muuttuisi ääni kellossa.

Blogipostauksen julkaisun jälkeen alkoi tapahtua  ainakin jotain.

Perjantai 8.8.: YleX valitsee Atomirotan Aurinkoon-kappaleen seuraavan maanantain 11.8. Rytmibarometri-äänestykseen.

Lauantai 9.8.: Klaus Flaming soittaa Aurinkoon -kappaleen Radio Rockilla.

Sunnuntai 10.8.: Pyhitetty lepopäiväksi.

Maanantai 11.8.: Aurinkoon on YleX:n Rytmibarometri-äänestyksessä, missä 91% äänestäjistä peukuttaa sitä ylös.

Tiistai 12.8.: YleX:n toimittaja Juhani Kenttämaa valitsee Aurinkoon-kappaleen tehosoittoon Uuden musiikin iltavuoroon.

Keskiviikko 13.8.: Atomirotta saa yllätyskiinnityksen Tavastia-klubille seuraavan viikon lauantaiksi 23.8.2014.

Torstai 14.8.: Atomirotan kitaristi Rane Raitsikka on haastateltavana Ylen Aamu-tv:ssä klo 8.48.

Sattumaako?

Mene ja tiedä, ehkä musiikista kirjoittaminen kannattaa sittenkin. Jos ei rahasta, niin ainakin rakkaudesta hyvään musaan.

Ehkä tässä on syytä alkaa pitää enemmänkin ääntä ja meteliä epäkohdista, joihin musiikkibisneksessä törmää, jos tulokset ovat näin lupaavia. Liittykää joukkoon!

Huomenna perjantaina 15. elokuuta selviää, onko Aurinkoon viikon peukutetuin kappale YleX:llä.

2 kommenttia:

  1. Biisi soi ainakin kerran myös Radio Cityllä, toimittajan valitsemana esittelybiisinä. En sitten tiedä johtuiko kirjoituksestasi vai mistä, mutta kuluneella viikolla tapahtui tämä.

    VastaaPoista