perjantai 30. syyskuuta 2011

Mitä mietin tänään, vol. 1 - Vaasan Sport on tuleva lätkän Suomen mestari!

Kävin tuossa äsken polkupyöräilemässä Turun keskustassa Aurajoen vartta. Ulkona aurinko paistoi ja nuoret ja vähän varttuneemmatkin naiset kävelivät vähissä vaatteissa ja/tai seksikkäissä vetimissä. Wau!

Turkulainen Lola Odusoga sijoittui 1996
kolmanneksi Miss Universum-kisoissa.
Hän on siis faktojen valossa kaunein
turkulainen kautta aikojen.
Se sai minut muistelemaan menneitä, kuinka aikoinaan sanottiin, miten Turussa on Suomen kauneimmat naiset. Olen nyt asunut täällä kohta kuukauden verran, enkä ole varsinaisesti ainakaan vielä löytänyt katetta sanoille. Enkä tänäänkään, vaikka lukemattomia nättejä naisia näinkin ulkoillessani. Sorry, Turku! Sitten aloin miettiä, milloin tuota sanontaa oikein viljeltiin. Muistan kuulleeni tätä lausahdusta eritoten 1990-luvulla.

Yhtäkkiä kaikki valkeni. 1990-luvulla Suomen menestynein jääkiekkojoukkue oli Turun palloseura, eli TPS. Tepsi. Wikipediasta lunttaan, että vuosina 1989-2001 Tepsi keräsi peräti kahdeksan (8) Suomen mestaruutta jääkiekosta! Kolmentoista vuoden aikana!

Sen jälkeen on ollut laihempaa. *)

Joskus nuorena pikkupoikana 1980-luvulla tein havainnon ihanista naisista Tampereella.

Sekin korreloi mahtavasti sen tosiseikan kanssa, että vuosien 1981-1988 välillä kuusi (6) SM-liigan mestaruutta seitsemästä meni Tampereelle, viisi Tapparalle, yksi Ilvekselle. Sattumaako?

Monet kauniit naiset pitävät menestyvistä jääkiekkoilijoista.
Vieraillessani tänä kesänä Vaasassa haastattelemassa Klamydia-yhtyeen solistia Vesa "Vesku" Jokista Rumba-lehteen tein havainnon, että ainakin vuonna 2011 Suomen kauneimmat naiset löytyvät Vaasasta! Miten tämä korreloi lätkämestaruuksien kanssa? Ei mitenkään. Mutta muistakaa tämä, jos ja kun Vaasan Sport voittaa lätkän Suomen mestaruuden lähivuosina.

Tässä olisikin jollekin tulevalle maisterille oivan akateemisen loppututkinnon paikka: Miten jääkiekossa menestyminen korreloi eri kaupunkien naiskauneuden kanssa?

Jään loppupäiväksi pohtimaan, menestyvätkö jääkiekkojoukkueet kauniiden naisien ansiosta, vai ilmestyykö naiskauneus kaupunkiin vasta jääkiekkomenestyksen myötä.

Sen ainakin tiedän, että Miss Suomi-organisaatiolla on tapana järjestää treffejä Miss Suomi-kisoissa menestyneiden missien ja SM-liigassa menestyneiden jääkiekkoilijoiden kanssa. Sattumaako?

*) Tosin huomasin äsken Wikipediaa selatessani myös sen, että Tepsi on myös toissavuoden lätkän Suomen mestari. Se ei nyt varsinaisesti näy katukuvassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti