lauantai 14. huhtikuuta 2012

Mitä tapahtui Voice of Finlandin semifinaalilähetyksen kulisseissa?

Voice of Finland-laulukilpailun semifinaalilähetys kuvattiin Turun Logomossa 13. huhtikuuta 2012.
Olin eilen perjantaina 13. huhtikuuta 2012 seuraamassa Voice of Finlandin semifinaalilähetystä pääkallopaikalla Turun Logomossa. En poistunut saniteettitiloihin tai virkistäytymään missään vaiheessa, vaan istuin kiltisti omalla paikallani alakatsomossa rivillä 15 paikalla 42 koko parituntisen lähetyksen ajan sinne iltakymmeneen asti.

Toiseksi viimeisen mainoskatkon aikana tapahtuu mielenkiintoinen episodi.

Tuolloin Michael Monroen luo ryntää Voice of Finlandin väreihin pukeutunut blondi nainen, joka aloittaa intensiivisen keskustelun herra Monroen kanssa. Monroe on yksi ohjelman tähtivalmentajista, jonka suojatteihin kuuluu tässä vaiheessa enää enkeliääninen Saara Aalto sekä yleisön suursuosikki Mikko Herranen.

Nyt muistutan, että Nelonen Medialta 11. huhtikuuta 2012 saamassani tiedotteessa Voice of Finlandin sekavasta pistelaskujärjestelmästä kerrotaan muun muassa seuraavaa: "Jokaisella tähtivalmentajalla on käytössään 100 pistettä, jotka hän jakaa omien laulajiensa kesken haluamallaan tavalla. Pisteiden välisen eron tulee olla vähintään 51/49 ja enintään 1/99. Tähtivalmentaja antaa omat pisteensä ensimmäisenä tietämättä muita pisteitä."

Toiseksi viimeisellä mainoskatkolla on pituutta viitisen minuuttia. Tiivis neuvottelu blondin ja Monroen välillä jatkuu tauotta. Se päättyy vasta, kun mainoskatkoa on jäljellä enää 10 sekuntia. Tuolloin juontaja Axl Smith huikkaa mikrofoniin sanat, "Anne, pois."

Voice of Finlandin yhden tuottajan nimi on Anne Wahlström.

Puoli tuntia myöhemmin on pisteiden laskun aika. Äänet jakaantuvat Monroen, Spotify-kuunteluiden sekä yleisöäänestyksen pohjalta. Potissa on jaossa yhteensä 300 pistettä.

Aiemmissa puheenvuoroissaan herra Monroe on ollut hyvin tasa-arvoinen mielipiteissään. Nyt hän kuitenkin tekee radikaalin tempun ja jakaa Saara Aallolle ja Mikko Herraselle käytössään olevat 100 pistettä 70-30 Aallon hyväksi. Sattumaako?

Aika raju piste-ero.

Spotify-kuunteluissa äänet menevät Herraselle (44-56), kuten yleisöäänetkin (46-54).

Palataan siihen Voice of Finlandin tiedotteeseen: "Tähtivalmentaja antaa omat pisteensä ensimmäisenä tietämättä muita pisteitä."

Näinkö on?

Jos Monroe olisi noudattanut pisteidenjaosssa yhtä tasa-arvoista linjaa kuin tähän astisissa tuomarikommenteissaan, olisi tilanne ollut toinen. Esimerkiksi 55-45 pisteenjakotilanteessa finaalissa olisi ollut Saara Aallon sijasta Mikko Herranen.

Tällöin finaalissa olisi ollut neljä miestä - ei yhtäkään naista.

Olisiko tällöin toteutunut Voice of Finlandia tuottavan tuotantoyhtiön Solar Filmsin pahin pelko?

Minä en tiedä, mistä Michael Monroe ja Anne keskustelivat, sen tietävät asianomaiset itse. Kerron vain sen, minkä itse näin.

Annen kanssa keskusteltuaan Michael Monroe antaa
puolisen tuntia myöhemmin 70 pistettä Saara Aallolle ja 30 Mikko Herraselle.

Saara Aalto menee The Voice of Finlandin finaaliin äänin 160-140.

The Voice of Finlandin ensimmäisen tuotantokauden finaalilähetys kuvataan Turun Logomossa ensi perjantaina 20. huhtikuuta 2012 ja näytetään suorana lähetyksenä Neloselta klo 20.00-22.00. Tilaisuus on loppuunmyyty.

10 kommenttia:

 1. joo, ei ne laulajat pääse jatkoon vain laulamalla, eikä äänestykset ole mitään suljettuja lippuäänestyksiä vaan tuotanto/levy-yhtiö on sopivasti välissä manipuloiden äänestyksiä, jos sattuu niin että väärä on menossa jatkoon.

  VastaaPoista
 2. Mutta miksi ihmiset haluavat sitten katsella tän kaltaista feikkiä. Töllö toiselle kanavalle, jos sumutus ei kiinnosta. Tälläkin artikkelilla lisätään hommaan dramatiikkaa=katsojalukuja, sinänsä todella noloa, että lähes kaikkien aikojen kovin Suomalainen rock-laulaja on lopulta itse systeemin syvimmässä mädännäisyydessä uiva koneen osa. Dead, Jail or Rock´n Roll, Mike, eh? Toisaalta, voihan sillä Annella voinut olla vaikka asiaa viikon ruokalistasta yms.

  VastaaPoista
 3. Mitä tällä kirjoitksella oikeastaan ajetaan takaa?

  Jos "joku" kuvittelee, että Monroelle on mahdollisesti kerrottu sen hetkinen äänestystilanne, niin eihän se ollut vielä lopullinen. Äänestysaikaa oli kuitenkin jäljellä runsaasti ja Mikko Herrasen kannattajien olisi pitänyt äänestää suosikkiaan loppuun asti! Siis VIIMEISEN mainoskatkon loppuun asti. Niinhän kunnon fanit tietysti kannattaisivat omaa suosikkiaan lajissa kuin lajissa.

  Miksi eivät nytkin tehneet niin, koska kuitenkin oli viimeinen mahdollisuus vaikutta??

  VastaaPoista
 4. Sisäpiirin tietona tiedän, että Voice of Finland kilpailuun on kutsuttu laulajia erilaisilla kytköksillä levytys-yhtiöihin ja tuotantotiimiin. Joillekin kilpailijoille on luvattu paikka semifinaalissa tai finaalissa, kunhan kilpailun jälkeen artisti suostuu mukisematta erilaisiin sopimuksiin ja imagonluontiin. Kaikki eivät tähän alistuneet. Saara Aallon finaaliin nostamisessa oli todennäköisesti kyse tästä.

  VastaaPoista
 5. "Mitä tällä kirjoitksella oikeastaan ajetaan takaa?", kysyy Tiina.

  Tämä kirjoitus, kuten useimmat muut kirjoitukset tässä blogissa, ovat omia havaintojani musiikkibisneksestä. Sellaisia, joita välttämättä muut eivät kirjoita. Kuten nyt täältä Voice Of Finlandin semifinaalien kulisseista. Televisiokatsojiltahan tämä episodi on mennyt tyystin ohi. Tiedän, etten ole ainoa, joka kummasteli tätä outoa välittelyä toiseksi viimeisellä mainoskatkolla. Tämä kirjoitus on muuten eilen luettu 11 935 kertaa, joten aihe on selvästikin kiinnostanut muitakin kuin minua ja sinua.

  Onko Monroe saanut väliaikatietoja tuottajalta? Sen tietävät vain asianomaiset itse. Tutkailin Facebookia lähetyksen aikana: eräässä vaiheessa Herrasella oli 810 "liketystä", kun Saara Aallolla oli niitä n. 560. Vaikka Herranen lauloi Aallon jälkeen! Ainakin näiden FB-liketysten perusteella Herranen oli suurin yleisön suosikki. Tämäkään ei ole taatusti jäänyt tuotantoyhtiöltä huomioimatta.

  Tässä vaiheessa tulee myös sellainen ikävämpi ajatus mieleen, että Herraselle annettujen äänien rahat menivät kankkulan kaivoon tuotantoyhtiön ja Nelosen taskuihin, jos ainakin yksi nainen haluttiin finaaliin hinnalla millä hyvänsä. Siksi Monroen piti antaa niin paljon suurempi äänisaalis Aallolle kuin Herraselle. Ihan vain varmuuden vuoksi.

  Itse jätän näissä äänestyksissä yleensä äänestämättä. Tämänkin episodin jälkeen tuskin vaikeaa arvata miksi.

  VastaaPoista
 6. Onhan se aika härskiä rahastaa äänillä, jos valmentajallla on vielä tässä vaiheessa noin suuri valta. Semifinaalissa olisi ollut jo pelkän yleisön vuoro äänestää.

  Hyvät ja monipuoliset esiintyjät joka tapauksessa. Paras tv-laulukilpailu, koska jo alussa oli huippuääniä.

  Mikko Herranen sai ainoan ääneni. (En yleensä edes äänestä!)

  VastaaPoista
 7. Joopa joo... oikein blogikiroitus aiheesta: "Mitään en kuullut, enkä yhtään tiedä mistä puhuttiin, mutta kaikkienhan sen täytyy ymmärtää, että kyseessä on salaliitto." Kannattaisi rocktoimittajan pitää vähän pidempi kuiva tauko. Delirium aiheuttaa vainoharhaisuutta.

  VastaaPoista
 8. Blogikirjoitus on luettu tässä vaiheessa 15 668 kertaa, aihe tuntuu siis kiinnostavan.

  Tätä kirjoitusta ei olisi syntynyt ilman tuota omituista ajatustenvaihtoa Monroen ja Annen välillä, jonka todisti aika moni. Oudoilta vaikuttivat myös Monroen jakamat pisteet Aallolle ja Herraselle. Siksi tämä kirjoitus.

  Alkoholiin en ole koskenut kokonaiseen vuoteen ja puoleentoista kuukauteen, joten deliriumistakaan ei nimimerkki "untamo" voi minua syyttää. Siinä "untamo" on sentään oikeassa, että delirium aiheuttaa vainoharhaisuutta.

  VastaaPoista
 9. Meni vahigossa vastaukseksi tuohon edelliseen tämä kommentti, niin siirsin sen tähän...


  "Mutta miksi ihmiset haluavat sitten katsella tän kaltaista feikkiä. Töllö toiselle kanavalle, jos sumutus ei kiinnosta."

  Itse ainakin katson tätä siksi, että tässä on hyviä laulajia ja hyviä esityksiä. Sitä on oikein mukava katsoa perjantai-iltana kaljapullo kädessä ja arvostella esityksiä. Mikäpä sen parempaa viihdettä? Äänestää en aikonut missään vaihessaa, eikä ole mitään väliä kuka tuon kisan voittaa. Huono ja tylsä finaali toki on tulossa näillä "tuloksilla", mutta eiköhän sekin tule katsottua. En voisi kuvitella ihan äkkiä, että jostain tämmöisestä laulukilpailusta oma uusi suosikki löytyisi, mutta kuten sanottu, hyvää viihdettä ja mielenkiintoinen havainto ja blogikirjoitus Östermanilta!

  VastaaPoista