keskiviikko 27. elokuuta 2014

Miljoonasateen kosketinsoittaja: Minua uhkailtiin "toimenpiteillä"

Uhkailiko tuotantoyhtiö Olli Heikkistä vai ei?
Miljoonasateen kosketinsoittaja Olli Heikkinen teki eilen tiistaina 26. elokuuta julkisen päivityksen omilla Facebook-sivuillaan, joissa kertoi näkemyksiään 13. syyskuuta Ylen TV2-kanavalla alkavasta We Want More -musiikkiohjelmasta, josta hän oli päättänyt jättäytyä pois.

Heikkisen teksti on herättänyt suurta kuhinaa mediassa, eikä ihme  onhan kyseessä varsin rohkea purkaus koskien television musiikkipainotteisten formaattiohjelmien epäkohtia. Heikkisen blogista ovat kirjoittaneet muun muassa Rumba, Ilta-Sanomat, Soundi, Iltalehti ja Uusi Suomi.

Koska useampi taho linkitti minulle Heikkisen kirjoituksen sosiaalisessa mediassa, päätin itsekin kirjoittaa muutaman rivin blogiini koskien mielestäni tärkeintä teemaa, joka nousi Heikkisen tekstin julkaisun jälkeen esille hänen Facebook-statuksessaan.

Myöhemmässä päivityksessään Suomen Akatemian tutkijatohtorina Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa työskentelevä kosketinsoittaja kertoi, kuinka häntä oli uhkailtu oikeustoimilla, mikäli hän ei poista kirjoitustaan kiireen vilkkaa sosiaalisesta mediasta.

Tämän tiedon We Want More -ohjelman tuotantoyhtiön ITV:n vastaava tuottaja Suvi Valkonen-Laine kielsi tänään jyrkästi Uudelle Suomelle.
 Tällaista uhkausta ei ole missään nimessä esitetty. Olemme lähettäneet viestin, että otamme häneen yhteyttä ja keskustelemme aiheesta. Hän on ehkä tulkinnut sen valitettavasti eri tavalla, Valkonen-Laine vakuutti.

Sanojensa varmemmaksi vakuudeksi Valkonen-Laine antoi haastattelun myös Yleisradion Ajantasa-ohjelmalle, jossa vakuutti, ettei Heikkistä ole uhkailtu oikeustoimilla. Haastattelun voi kuunnella Ylen Areena-verkkopalvelusta täältä. Valkonen-Laineen vastine väitöksiin oikeustoimista tulee kohdassa 3.59.

Koska en jaksanut uskoa, että Sibelius-Akatemian tutkijatohtori väittäisi moista huvikseen, päätin kysäistä mieheltä itseltään Facebookin välityksellä yksityisesti, millaisia nämä tuotantoyhtiön kiistämät uhkaukset oikein olivat. Olivatko ne konkreettisia vai tulivatko ne rivien välissä?

– No ei suoranaisesti ollut puhetta oikeudenkäynnistä, vaan "toimenpiteistä", joihin väitetty sopimusrikkomukseni johtaa. En tosin ymmärrä, mitä muita kuin oikeudellisia nämä "toimenpiteet" voisivat olla, Heikkinen kommentoi.

Nämä uhkaukset "toimenpiteistä" ovat tarpeen tullen todistettavissa, sillä ne on esitetty Heikkiselle sähköpostitse sekä tekstiviestitse.

EDIT 28.8.2014 klo 16.26: Lue tästä, miten Miljoonasateen laulusolisti Heikki Salo kommentoi mediassa ja Facebookissa yhtyeen kosketinsoittajan Olli Heikkisen näkemyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti