perjantai 5. joulukuuta 2014

Joulu, mikä ihana tekosyy!

"Sinä olet ollut oikein ilkeä lapsi, siksi et saa tänä vuonna
yhtäkään joululahjaa, lälläspöö", paljasti tanskalainen
kauhurokkari King Diamond bloggarillenne.
Vuosi lähestyy loppuaan ja niin joulukin. Kauppamiehet hierovat käsiään ja tarjoavat kelpo alennuksin kaikenlaista hauskaa, josta riittää iloa pitkäksi aikaa  jos hyvin käy.

Tai sitten tarjolla on nopeita elämyksiä, jotka näkyvät vyötäröllä ensi vuoden puolella  jolloin kuntosalien pitäjät puolestaan hierovat käsiään.

Mitä sitten ostaa joululahjaksi vanhemmille, kavereille ja tyttö- sekä poikaystäville? Vai tarvitseeko kenellekään ostaa yhtikäs mitään?

Ainakin legendaarisella tanskalaisella kauhuhevarilla King Diamondilla on vastaus varmasti jo valmiina.

Ainakin seuraavat kulttuurituotteet olen itse testannut ja hyviksi havainnut. Jos siis mietit, mitä ostaa jouluksi, kokeile ainakin näitä.

TV-sarjoista tänä vuonna suurimman vaikutuksen minuun teki True Detective. Woody Harrelsonin ja Matthew McConaugheyn tähdittämä HBO:n rikossarja on upeaa katsottavaa varsinkin teräväpiirtona. Blu-rayn hinta on parin kympin luokkaa, tarjouksessa saattaa saada halvemmallakin.

Kirjallisuuden saralla voisin suositella kotimaisista musiikkikirjoista ainakin Viljami Puustisen Petri Wallin saagaa sekä edesmenneen Sentenced-yhtyeen kitaristin Sami Lopakan teosta Marras, joka on "fiktiivinen" kertomus "erään hevibändin" kokemuksista yhtyeen viimeisellä Euroopan-kiertueella.

Ruotsia taitavien kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun Anders Tengnerin kirjoittama elämäkerta Nordman-yhtyeen laulajasta Håkan Hemlinista. Jossakin vaiheessa tarinaa lukiessaan alkaa ajatella, että ei tämä voi tästä enää hurjemmaksi mennä. Kunnes vaihdat sivua ja ajattelet, että ei tämä voi tästä enää hurjemmaksi mennä. Kunnes vaihdat sivua... ja sivua... ja sivua. Mieletön opus kertakaikkiaan.

Populaarimusiikin saralla tässä asunnossa on tämän vuoden aikana pyörinyt varmaankin eniten Jukka Nousiaisen Huonoa seuraa -albumi. Sitä suosittelen kaikille musiikin ystäville varauksetta. Levyn kotikutoinen ja nyrjähtänyt tunnelma on raikas tuulahdus inhimillisyyttä kaiken ylituotetun formaattimusiikin jälkeen, jota radiokanavat ovat pullollaan.

Konsolipelien kohdalla Grand Theft Auto V on varmasti loppuun asti hypetetty. Ihan aiheesta. Niin hypetän minäkin. Muita pelejä ei paljoa tarvita, kun on päässyt GTA V:n makuun.

Jos 50 euron investointi käy kukkarolle liiaksi, ainakin Xbox 360 -konsoleiden omistajien kannattaa vilkaista pelikaupan käytettyjen pelien valikoimaa ja napata mukaansa alle kympilla törkeän aliarvostettu suomalaisvalmisteinen Alan Wake. Piinaavampaa ja pelottavampaa pelikokemusta en muista koskaan kokeneeni. Aivan mahtavaa!

Keikkarintamalla suurimman vaikutuksen tänä vuonna ovat varmasti tehneet Eddie & The Hot Rods, Atomirotta, The Heartburns, Jussi Hakulinen, Eleanoora Rosenholm, Lauri Tähkä, Melrose, Whiplash, Violent Force, Oliver Dawson Saxon, Pentagram, Pää Kii ja In Solitude.

Klikatkaa edes linkkejä, ellette näiden keikoille pääse. Toki suosittelen aina ja iankaikkisesti ainakin edellä mainittujen artistien kokemista keikalla, sillä onhan ihmisten tekemä ja soittama musiikki aina parhaimmillaan elävänä.

Mitäs muuta? Niin, näin sokerina pohjalla voisin kertoa omasta joululahjatarjouksestani. Löysin kaappini perukoilta muutaman kappaleen kehuttua, kohuttua ja haukuttuakin esikoisteostani Härmägeddön – vuoteni suomirockissa, jolle Suomen suurin raskaan rockin verkkosivusto Imperiumi antoi arvostelussaan arvosanaksi peräti täydet pisteet 10/10!

Koska nämä teokset on tarkoitettu luettaviksi eikä pölyyntymään kaapin täytteeksi, ajattelin laittaa nämä myyntiin 20 euron kappalehintaan (sis. posti- & paketointikulut) omistuskirjoituksella kotiin kannettuna.

Joten jos haluat ilahduttaa bloggarianne sekä yllättää itsesi tai läheisesi inhottavalla joulutervehdyksellä varustetulla uniikilla lukuelämyksellä  jota et kaupoista kovin helposti enää löydä – lähetä sähköpostia otsikolla "Härmägeddön" osoitteeseen nalle.osterman@gmail.com.

Ki-tois!

Jouluaattoa vietetään tänäkin vuonna Suomessa 24. joulukuuta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti