maanantai 2. helmikuuta 2015

Seinäjoki, here I come!

Kuva vuoden 2014 Mars-festivaalilta.
Kesäisin Seinäjoki villiintyy ainakin pariksi viikonlopuksi, kun paikkakunnalla järjestetään niin Provinssirock kuin Tangomarkkinatkin, talvisin on hiljaisempaa. Tähän tilanteeseen Rytmikorjaamolla järjestettävä MARS-festivaali on halunnut tarjota lämmikettä ja valoa talven pimeisiin iltoihin ja kylmiin öihin.

Marsia järjestää Seinäjoen Elävän musiikin yhdistys, Selmu – eli pitkälti sama porukka, joka on vastannut myös Provinssirockin järjestelystä, joten ammattitaitoa organisaatiossa kyllä riittää.
Nimestään huolimatta Marsia ei järjestetä maaliskuussa vaan tammikuun-helmikuun taitteessa.

Niin tähänkin vuonna.

Sain viime tiistaina tiedustelun Seinäjoelta, pääsisinkö Marsiin paneelikeskustelijaksi perjantaina 6. helmikuuta puhumaan musiikkijournalismista. Hetken ajatusta makusteltuani päätin suostua tarjoukseen.

Oman paneelini esittelyteksti kertoo seuraavaa:
"Musiikkijournalismi  katoava kansanperinne? Perinteinen musiikkilehdistö on katoamassa ja tilalle ovat tulleet blogit ja erilaiset sosiaalisen median alustat sekä suoratoistopalvelut. Samaan aikaan radion asema on korostunut entisestään. Mihin tämä kehitys vie musiikkijournalismia? Innokkaat harrastajat korvaavat ammattilaiset? Samaan aikaan suosituksilla on entistä suurempi merkitys uusien artistien esiin tulemisessa. Mitä tämä tarkoittaa artistien, musiikin kuuntelijoiden ja levy-yhtiöiden kannalta? Kuinka uutta mielenkiintoista musiikkia löytää ylitsevuotavan tarjonnan keskellä?
MODERAATTORI: Taija Holm (ProPromotion)
PANELISTIT: Nalle Österman (toimittaja), Jarkko Fräntilä (toimittaja), Mikko Toiviainen (rosvot.fi/kalenterikarju), Jukka Haarma (eläkeläinen)."
Vuonna 2015 Mars-festivaali järjestetään 4-8. helmikuuta.
Aikataulun mukaan meikäläisten horinoiden aika on perjantaina 6.2. klo 15.00-15.50.

Koska olisi hieman tylsää käydä nelipäiväisessä tapahtumassa vain pyörähtämässä ehdotin organisaatiolle, voisinko tulla paikalle heidän laskuunsa jo edellispäivänä raportoimaan tapahtumasta Iltamakasiiniin sekä tsekkaamaan illan musiikillista tarjontaa, josta tuona päivänä vastaavat Tiisu, Cats of Transnistria, Tryer, Teksti-TV 666 sekä maanmainio Jukka ja Jytämimmit, jota johtaa Femmagaalassa vuoden tulokkaaksi valittu Jukka Nousiainen.

Tapahtuman koko ohjelman löydät täältä. Tapahtumaan rekisteröityneet voit luntata täältä. Ja eri lippuvaihtoehdot löydät täältä  hinta-laatusuhteeltaan erinomainen kahden päivän opiskelijalippu maksaa vain 25 euroa, millä saa kyllä melko tanakan setin musiikkipainotteista ohjelmaa laidasta laitaan. Muut vaihtoehdot ovat jo tyyriimpiä, mutta eihän tuokaan haittaa, jos ja kun pappa betalar!

Nähdään siis Seinäjoella tänä torstaina tai viimeistään perjantaina!

PS: Ajattelin ottaa mukaani muutaman kappaleen 2011 julkaistua esikoisteostani "Härmägeddön - vuoteni suomirockissa", jos joku haluaa palauttaa mieliin, mistä uusi nousu kohdallani lähti. Tai jotain. Tulkaa nykimään hihasta, jos haluatte sijoittaa kolme femmaa eli viisitoista rahaa tämän vuoden Femmagaalassa vuoden musiikkitoimittajaksi valitun oman elämänsä rocktoimittajan virkistyskassaan, omistuskirjoituksella tai ilman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti