torstai 19. toukokuuta 2016

Myyn vinyylilevyni pois – päivitetty 18.10.2016

Rocktoimittaja Nalle Österman myy vinyylilevynsä pois
koska ei katso enää tarvitsevansa niitä.
(Uusia levyjä lisätty 13.6.2015 tänne!)

Totta se on! Raflaavan otsikon taakse kätkeytyy kuitenkin lakoninen totuus: vinyylilevyni ovat vuosikausia maanneet lapsuudenkodissani Helsingin Kontulassa tyhjän panttina – hylättyinä ja arvottomina. Onhan se kieltämättä hieman surullista.

Oli aika, jolloin nuo levyt olivat kaikkeni. Ne tukivat kasvukivuissa ja auttoivat jaksamaan. Ne tarjosivat henkeä ja fiilistä arjen harmauteen ja tuskaan, Ne olivat turva- ja pakopaikka kodin ja koulun tuottamasta ahdistuksesta ja ahdingosta. Kornisti ilmaistuna monet näistä levyistä antoivat yksinkertaisesti syyn elää.

Vuosikymmenten myötä näiden vinyylilevyjen merkitys on hiipunut elämässäni yhä merkityksettömämmäksi. Osan tästä ilmiöstä selittyy cd-levyillä, osa musiikkimaun muutoksella, osa yksinkertaisesti ajalla. Taannoin totesin, että ehkei oma lapsuudenkotini ole enää paras mahdollinen koti näille hengentuotteille,

Joten tein torstaina 28. huhtikuuta 2016 Facebookiin päivityksen, jossa kerroin "ensin laittavani 95 prosenttia vinyylilevyistäni myyntiin, sen jälkeen lähtee 95 prosenttia cd:istä". Ehkei kaikki ottaneet ilmoitustani täysin tosissaan, mutta väliäkös sillä.

Nyt olen alkanut paukuttaa ensimmäisiä myynti-ilmoituksia Facebook-seinälleni valokuvin varustettuina. Varsin ripeästi monet näistä ovat alkaneet jo liikahtaa. Kiitokset kaikille ostajille! Uskon levyjen saavan paremman kodin uusissa osoitteissa, missä ne pääsevät varmasti palvelemaan paremmin siinä käyttötarkoituksessa mihin ne on tarkoitettukin.

Nämä ovat siis niitä vanhoja 1970-, 1980- ja 1990-luvun vinyyleitä eivätkä mitään myöhempien aikojen uusintapainoksia.

Koska Facebook on varsin kehno paikka selata ostoilmoituksia pidemmän päälle, varsinkin jos niitä ilmoituksia tipahtelee ripotellen, ajattelin kasata tähän blogiini yhden helposti selattavan ketjun levyistäni kiinnostuneille. Päivitän otsikkoa sitä mukaa kun teen muutoksia ja uusia myynti-ilmoituksia ketjuun.

Olen yrittänyt kategorisoida levyjä mahdollisimman selkeästi Facebookiin, yhdessä myynti-ilmoituksessa on tässä vaiheessa 4-6 täysikokoista 12"-vinyylilevyä. Tarkemmat osto- ja myyntiohjeet löytyvät Facebook-ilmoituksista. Tiedusteluja voi tehdä myös tähän ketjuun tai sähköpostitse, os. nalle.osterman@gmail.com.

Ja jos joku saa näistä levyistä samoja fiiliksiä kuin minä itse aikanaan, on tämä myyntiprojekti jo täyttänyt tarkoituksensa. Pitemmittä puheitta listoihin tästä linkistä, olkaat hyvät!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti