torstai 23. marraskuuta 2017

Rakkauden somepaastoOta iisisti, päätin vain hylätä Facebookin.
Tiedän, että nämä blogipäivitykset tälle alustalle tulevat vallan verkkaiseen tahtiin eikä loppua sille näy. Jos totta puhutaan, niin tämä "Rocktoimittajan päiväkirja" -nimellä kulkeva ja kulkenut blogi on käytännössä jo kuollut ja kuopattu. Mutta muistot ja nämä tekstit eläköön täällä niin kauan kuin Blogger-verkkopalvelu on elossa.

Joka tapauksessa olen parina viime vuonna keskittynyt etupäässä vuorovaikutukseen ihmisten kanssa lähinnä Facebookin välityksellä. Jos totta puhutaan, niin varsin huonolla menestyksellä.

Aiemmin poistin itseni jo Instagramista ja Twitteristä, koska en saanut näiltä alustoilta varsinaisesti mitään irti enkä kokenut kykeneväni antamaan myöskään niissä kenellekään mitään. Hoitakoot siis ne sen, jotka siitä nauttivat ja kykenevät palvelemaan toisiaan näillä alustoilla.

Järisyttävimmän some-muutoksen tein viime sunnuntaina 19. marraskuuta 2017, jolloin poistin itseni Facebookista. Joku saattaa ihmetellä miksi.

Siihen on helppo vastata: en viihdy siellä enää ja se aiheuttaa liikaa ahdistusta, eripuraa ja ristiriitoja minun sekä muiden ihmisten välille, minkä seurauksena synnytän vain turhaa henkistä kuormitusta itselleni asiallisen ja mukavan vuorovaikutuksen sijaan.

Tämän enempää dramatiikkaa asiaan ei liity. Miten kauan tämä somepaasto kestää, siihen en osaa vastata. Joko se päättyy huomenna tai jatkuu ajasta iäisyyteen. Totuus lienee jossakin noiden kahden määreen välissä. Nyt haluan antaa somen sijaan itselleni aikaa, hellyyttä ja rakkautta, koska koen ansainneeni sen.

Youtube-kanavani on sentään vielä auki ja se löytyy täältä.

Jos joku nyt aivan välttämättä haluaa olla yhteydessä tänne päin, niin se on mahdollista joko puhelimitse (040-9696 326) tai sähköpostitse (nalle.osterman(at)gmail.com). WhatsAppiin voi lisätä jos haluaa.

Oikein mukavaa loppuvuotta kaikille ja eläkää ihmisiksi!

Kaikella rakkaudella,

Nallesi

PS: Kun etsin sopivaa kuvaa tälle lyhyehkölle bloggaukselle törmäsin seuraavaan linkkiin, joka kuvaa tällä hetkellä aika kivasti fiiliksiäni Facebookia kohtaan. Tsekkaa jos kiinnostaa!

Onko Facebook vapauttaja vai orjuuttaja?

1 kommentti:

  1. Vetäydyin kerran minäkin. 7 vuotta sitten kun suutuspäissäni vittuilin oikeuksien polkemisesta niin lehdistö alkoi tehdä minusta häiriötekijää "Motti"- singlen hallinta oli laitettu Spotifyn jakeluun vaikka olin maksanut koko hoidon itse‧. Koko tuhannen painos meni loppuun vaikkei soittolistoilla juhlinut. Ja nousipa listakakkoseksi. ..Mutta listaykkösen vokalisti masensi Herra Ylpön julistaen että laulu kertoo Sotaveteraaneista

    VastaaPoista